پیش ثبت نام کد اقتصادی
دریافت کد اقتصادی یکی از اصلی ترین کارهایی می باشد که پس از تاسیس یک شرکت برای آن بایستی اقدام نمایید. سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه خدمات الکترونیکی و در جهت اجرای طرح جامع مالیاتی، همچنین برای تشویق و توسعه خود اظهاری مالیات بر پایه احترام و اعتماد متقابل با استفاده از تجارب حاصله، در نظر دارد نسبت به ثبت نام الکترونیکی مودیان و تخصیص کد اقتصادی به منظور بهره مندی از خدمات الکترونیکی نوین این سازمان اقدام کند. این مقاله در بر دارنده راهنمای ثبت نام الکترونیکی اشخاص حقوقی در این سامانه است.
کد اقتصادی
کلمه کد اقتصادی برای افرادی که شرکت ثبت نموده اند، کلمه ای آشنا می باشد، ولی هنوز هم هستند کسانی که با معنای این کد آشنایی ندارند. در رابطه با کد اقتصادی بایستی بگوییم که کدی ۱۲ رقمی میباشد. و نشان می دهد که شرکت شما در اداره مالیات حوزه خود پرونده مالی دارد. بدون کد اقتصادی انجام خیلی از کارها ممکن نیست.
پس از ثبت شرکت شما دو ماه فرصت دارید که برای ثبت نام کد اقتصادی و پرداخت تمبز سرمایه شرکت اقدام نمایید.
دریافت کد مالیاتی
اگر شما قصد خرید و فروش کالای خاص یا خدمتی خاص را دارید، اگر قصد واردات و صادرات دارید یا حتی جهت فعالیت های خود نیاز به قرارداد بستن دارید، بایستی یک کد مالیاتی داشته باشید که همان کد اقتصادی می باشد. مهم ترین مواردی که در دریافت کد مالیاتی الزامی می باشد عبارتند از:
- عقد هر گونه قرارداد
- اخذ گرید برای شرکت
- افتتاح حساب بانکی برای شرکت
- شرکت در مزایدات و مناقصات
- پرداخت هرگونه مالیات شرکت و اظهار سود و زیان شرکت
شما برای هر گونه قراردادی به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت و بدون این کد تنظیم قرارداد ممکن نخواهد بود. برای شرکت در مناقصه ها و مزایده ها هم به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت. ناگفته نماند که در زمان شرکت در یک مزایده، اگر بر روی پاکت مورد نظر کد اقتصادی نوشته نشده باشد، از همان ابتدا پاکت پیشنهادی شما باز نخواهد شد. یعنی هیچ شانسی جهت رقابت میان شرکت های رقیب نخواهید داشت.
خیلی از شرکت ها برای آن که کسب و کار خود را رونق ببخشند، به دنبال گرفتن رتبه می باشند. یکی از مدارک مورد نیاز برای رتبه بندی شرکت، همین کد اقتصادی است. یعنی بایستی کد اقتصادی دریافت نموده باشید و سپس نسبت به اخذ گرید اقدام نمایید.
در حالتی که کد اقتصادی نداشته باشید، قادر به تکمیل اظهارنامه مالیاتی هم نخواهید بود. احتمالا با خواندن این مطلب تصور می کنید که این موضوع به نفع شما می باشد و دیگر نیازی به پرداخت مالیات ندارید. ولی بایستی بگوییم که این موضوع معایب زیادی را برای شما به دنبال دارد و مهم ترین مشکل آن است که جریمه مالیاتی خواهید شد.

ثبت نام کد اقتصادی
دریافت سریع کد اقتصادی
تا شهریور ماه سال ۹۹ نحوه گرفتن کد اقتصادی شرکت زمانبر بود، از شهریور ماه و هنگامی که به دستور دولت و در راستای تسهیل در مجوزات کسب و کار و همچنین شرایط کرونا در کشور دریافت کد اقتصادی سرعت بیشتری گرفته است. همچنین بر اساس قانون جدید شناسه ملی شرکت به عنوان کد اقتصادی شرکت های در نظر گرفته خواهد شد. و مراحله ۴۵ گرفتن کد اقتصادی حذف گردیده است. همچنین برای اشخاص حقیقی نیز با داشتن یک کسب و کار دریافت کد مالیاتی با کد ملی امکان پذیر می باشد.
زمان دریافت کد اقتصادی
مدت زمان گرفتن کد امروزه از زمان پیش ثبت نام در سایت اداره مالیات تا رسیدن به گام ۴ و تایید اطلاعات مودی حدودا میان سه الی پنج روز است.
مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی
جهت دریافت کد اقتصادی به مدارک شناسایی اعضا و مدارک اصلی شرکت نیاز می باشد؛
- تصویر شناسنامه و کارت ملی همه اعضاء شرکت (سهامدارن یا شرکا) تهیه نمایید.
- افرادی که در شرکت حق امضا دارند بایستی گواهی امضا گرفته و ارائه دهند.
- دفترچه ویژه اخذ کد اقتصادی را تکمیل نمایید.
- یک کپی از اجاره نامه ارائه دهید، ناگفته نماند که اجاره نامه بایستی به اسم شرکت باشد.
- از مدارک اصلی شرکت (اساسنامه، شرکت نامه، تقاضا نامه، صورت جلسه مجمع عمومی موسسین شرکت، صورت جلسه هیات مدیره شرکت، روزنامه رسمی تاسیس شرکت و روزنامه رسمی ثبت تغییرات شرکت) خود یک کپی تهیه نمایید، این کپی بایستی با اصل برابر شود.
- معرفی یک شماره حساب برای ثبت نام در وب سایت اداره مالیات که این حساب بایستی متعلق به شرکت یا یکی از صاحبان امضا و یا مشترک میان اعضا باشد.

ثبت نام کد اقتصادی
سوالات مهم
پس از ثبت شرکت به منظور دریافت کد اقتصادی چقدر فرصت داریم؟
پس از ثبت، حداکثر دو ماه فرصت جهت گرفتن کد اقتصادی و پرداخت تمبر سرمایه شرکت فرصت دارید ولی ما توصیه می نماییم که بعد از ثبت بلافاصله به منظور گرفتن کد اقدام کنید.
گرفتن کد اقتصادی چقدر زمانبر است؟
امروزه پیش ثبت نام و ثبت نام و ورود اطلاعات و بررسی و اعتبار سنجی اطلاعات در سایت اداره مالیات میان ده الی پانزده روز کاری زمانبر خواهد بود. اما سازمان های مرتبط و مروبطه در این امر سعی دارند این زمان را به یکی دو روز تقلیل دهند.
دریافت کد اقتصادی بدون اجاره نامه ممکن است؟
شما حتی اگر دفتر شرکتتان سند اداری نیست و مسکونی می باشد هم می توانید کد اقتصادی دریافت کنید، در شرایط کرونا و مطابق با قوانین جدید حتی در دفاتر موقعیت اداری در حالتی که رسما دفتر کار باشد میتوانید کد اقتصادی بگیرید ولی اجاره نامه بایستی داشته باشد.
اگر کد اقتصادی نگیریم چه اتفاقی خواهد افتاد؟
وقتی کد اقتصادی نگیریددر ابتدایی ترین حالت شما نمیتواند اظهارنامه مالیاتی رد نمایید، یعنی در حیقیقت هیچ سود و زیانی را اظهار نمی نمایید، در این صورت اداره مالیات و ممیز شما برای شرکت شما قطعا جریمه در نظر خواهد گرفت.
گرفتن کد مالیاتی
حال که با اهمیت داشتن کد اقتصادی آشنا شده اید، فرصت مناسبی است که در رابطه با مراحل گرفتن کد مالیاتی مطالبی را بیان نماییم.
- در ابتدا مدارک گفته شده در بالا را بطور کامل تهیه نمایید. نا گفته نماند که بایستی از این مدارک دو نسخه داشته باشید.
- ورود به سامانه پیش ثبت نام سایت اداره مالیات به آدرس tax.gov.ir
- ثبت نام در سامانه
- دریافت نام کاربری و کلمه عبور بروی تلفن همراه
- ورود با نام کاربری و کلمه عبور دریافت شده و تکمیل اطلاعات درخواستی، این اطلاعات شامل اطلاعات شرکت، سهامداران، آدرس، نوع و درصد فعالیت ها و شماره حساب بانکی است.
- پس از ثبت نهایی در حالتی که اطلاعات شما ناقص باشد اخطار دریافت خواهید نمود که در بخش کد پیگیری بصورت قرمز مشخص شده است و شما بایستی آن بخش را تکمیل کنید.
- پس از تایید اطلاعات بایستی اداره مالیات همراه با اوراقی که در بالا گفته شد مراجعه کنید. در این مرحله نمیتوانید از یک وکیل برای انجام کارهای خود استفاده نمایید و بایستی شخصا این مراحل را انجام دهید. یعنی حضور یکی از صاحبان امضا در اداره مالیات الزامی می باشد.
- تشکیل پرونده و احتمالا بازدید کارشناس؛ در این مرحله یک کارشناس از طرف اداره مالیات بطور سر زده برای راستی آزمایی از محل شرکت شما بازدید می نماید.
- دریافت پیامک تایید، در این مرحله با ورود به بخش استعلام وجود پرونده مالیاتی خواهید دید که شناسه ملی شما به عنوان کد اقتصادی شما ثبت شده است.
مرحله ۴۵ ثبت نام کد اقتصادی
مرحله ۴۵ کد اقتصادی در حقیقت بازدید میدانی و اعتبار سنجی اطلاعات به صورت حضوری می باشد که امروزه مرحله ۴۵ از این فرآیند حذف شده است. و به جای آن گام ۴ است که به معنای استفاده کامل از خدمات آنلاین مالیاتی است.
افزودن دیدگاه