قانون-مالیات‌

قانون مالیات‌ در حسابداری

قانون مالیات‌ های مستقیم

بدون تردید بخش حسابداری هر واحد اقتصادی در مرحله‌ای از فعالیت خود، با مالیات و قوانین آن ارتباط می یابد. از جمله این موارد مالیات حقوق پرسنل، مالیات اجاره، مالیات عملکرد و … می‌ باشد. در خیلی از موارد حسابداران بایستی در مورد مسائل مالیاتی تصمیم‌ گیری نمایند و به بهترین نحو، منافع واحد اقتصادی خود را حفظ نمایند. در ضمن یکی از بهترین منابع درآمد برای حسابداران، فعالیت درباره ی مسائل مالیاتی شامل مشاوره مالیاتی و تهیه و تنظیم اظهارنامه است. منبع مورد استفاده در این زمینه قانون مالیاتهای مستقیم کشور می‌ باشد. آشنایی با قانون مالیات‌ های مستقیم لازمه کار یک حسابدار حرفه‌ ای می‌ باشد، به خصوص با توجه به تغییراتی که در قانون مالیاتهای کشور طی سال گذشته انجام گردیده و سهم بیشتری بابت مالیات در درآمدهای کشور در نظر گرفته شده است.

قانون مالیات بر ارزش افزوده

از جمله جدیدترین منابع درآمد کشور، مالیات بر ارزش افزوده می گردد. که قانون مرتبط با آن از چندین سال پیش تصویب گردیده است. اما اجرا نمی‌ گردید. با برنامه‌ریزی‌ های انجام گرفته، اجرای این قانون از مهر ماه سال ۱۳۸۷ شروع شده است. و تاکنون خیلی از افراد در جایگاه فعالان اقتصادی و حتی مصرف‌ کنندگان نهایی کالا و خدمات قسمتی از درآمد خود را بابت مالیات ارزش افزوده و عوارض پرداخت نموده اند. بی‌ اطلاعی از این قانون و عدم انجام تکالیف مقرر گردیده برای مودیان مالیات بر ارزش افزوده، جرائم خیلی سنگینی در پی دارد. در حالی که حسابداران از این قانون به حد کافی اطلاع نداشته باشند، بایستی  منتظر عواقب بعدی آن باشند.

قانون مالیات‌ مورد نیاز حسابداران

حسابداران نیاز دارند که قانون مالیات‌ را برای انجام و محاسبات مالی بدانند. آشنایی با قانون مالیات‌ و چگونگی اعمال آن در فرایندهای حسابداری از جمله ضروریاتی است که هر حسابدار باید به خوبی با ان آشنا باشد. برخی تکالیفی که حسابدارن مالیاتی باید به خوبی با آنها آشنا باشند به شرح زیر است

آشنایی با تکالیف مالیاتی و نحوه تشکیل پرونده برای مودیان
ارائه اظهارنامه الکترونیکی مالیات بر عملکرد برای سازمان مطبوع خود
آموزش و تسلط بر ساختار مالیات بر ارزش افزوده
آگاهی به قوانین مالیات بر درآمد، اجاره و اظهارنامه ملک
آماده کردن مدارک به شکل درست، جهت ارائه به سازمان‌های زیربط
آگاهی به قوانین اعتراض، تجدید نظر و مراجع بالاتر

قانون-مالیات‌

لیستی از قوانین و استانداردهای مهم حسابداری

قانون مالیات‌ مرتبط با حساب های بانکی

از جمله قانون مالیات‌ مهم در حسابداری، قوانین مرتبط با حسابهای بانکی می باشد. این قوانین دارای آشنایی با سودهای بانکی و سود مشارکت، شرایط دریافت تسهیلات از بانک، و… می باشد که یک حسابدار مالیاتی بایستی به خوبی با آن ها آشنا باشد.

قانون مالیات‌ مربوط به صورت حساب های فروش

صورت حساب فروش باید شامل اطلاعات هویتی اشخاص حقیقی و حقوقی مربوط به کالاهای فروش رفته، امور مربوط به پیمانکاری، مزایده مناقصه و غیره است که یک حسابدار مالیاتی باید آشنایی کامل با قوانین حاکم بر این اصول داشته باشد.

قانون مالیات‌ مربوط به صورت حساب خرید

خریدهای شرکت که با گواهی مالیات بر ارزش افزوده همراه است نیز جزو قانون مالیات‌ حسابداری است که حسابداران باید آن را بدانند.

قوانین مرتبط با انبارداری و موجودی کالا

یک حسابدار مالیاتی برای محاسبه صورت سود و زیان و سایر صورتهای مورد نیاز مالیاتی باید با قوانین انبارداری و محاسبه موجودی کالاها آشنا باشد.

سایر قوانین و قواعد

حسابداران باید به فراخور جایگاه و زمینه فعالیت خود، با موارد و قوانین بسیار بیشتری نیز آشنایی داشته باشند که بطور خلاصه بعضی از این موارد در ادامه ذکر می گردد:

  • قانون چک
  • قانون مدنی کشور
  • قانون تجارت الکترونیکی
  • قانون مجازات اسلامی
  • قوانین بودجه
برچسب ها: بدون برچسب

افزودن دیدگاه

Your email address will not be published. Required fields are marked *