جرایم مالیاتی قابل بخشش در بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی سال ۱۴۰۳ منتشر شدند ، انواع جرایم مالیاتی از جمله ؛ جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد ، جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزشافزوده ، جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره ، جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارث ، جریمه عدم ارسال اظهارنامه شرکت های منحل شده و … همگی موارد مشمول در این بخشنامه می باشند برای اشخاص حقیقی تا سقف یک میلیارد تومان و برای اشخاص حقوقی تا سقف ۳ میلیارد تومان می باشد .
بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی سال ۱۴۰۳
بخشنامه بخشودگی جرایم مالی ، جرایم مالیاتی قابل بخشش را نشانگر می باشد . بر اساس این بخشنامه اختیار بخشودگی جرایم قابل بخشش موضوع قانون مالیات های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده برای اشخاص حقیقی تا سقف یک میلیارد تومان و برای اشخاص حقوقی تا سقف ۳ میلیارد تومان برای هر دوره و در صورت پرداخت تمامی بدهی مالیاتی تا تاریخ ۲۵ شهریور به مدیران کل امور مالیاتی تفویض شد . در سال ۱۴۰۳ رئیسکل سازمان امور مالیاتی از تفویض اختیار بخشودگی جرائم مالیاتی قابل بخشش تا سقف ده میلیارد ریال برای اشخاص حقیقی و تا سقف سی میلیارد ریال برای اشخاص حقوقی به مدیران کل امور مالیاتی سراسر کشور خبر داد که اختیار بخشودگی جرائم مالیاتی تا ۲۵ شهریور به مدیران کل تفویض شد . با استخدام مدیر مالی می توان جرایم مالی را تا حد زیادی کاست .
جرایم مالیاتی
جرایم مالیاتی به تخلفاتی گویند که در نتیجه فرار و یا اجتناب از پرداخت مالیات به وجود می آیند . این جرایم ممکن است شامل ترک فعل مانند عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی ، اقدامات فریبکارانه مانند ارائه اطلاعات نادرست و فرار مالیاتی از طریق پنهان کردن درآمد یا دارایی ها باشند . جرایم مالیاتی نه تنها به اقتصاد کشور آسیب می زنند بلکه به اعتماد عمومی نیز لطمه وارد می کنند . در این راستا مفاصا حساب مالیاتی اهمیت ویژه ای دارد . مفاصا حساب به معنای تعیین و تصفیه حساب نهایی مالیاتی مودی با سازمان مالیاتی است . این فرایند به تعیین دقیق مالیات قابل پرداخت یا برگشتی کمک می کند که در کاهش اختلافات و جلوگیری از جرایم مالیاتی موثر است . بنابراین ، مفاصا حساب به عنوان یک ابزار حیاتی در مدیریت مالیاتی و کاهش تخلفات مالیاتی شناخته می شود . از وظایف مدیر مالی می توان به کاهش جرایم مالی اشاره کرد .
انواع
انواع جرایم مالیاتی که طبق قانون مالیات های مستقیم تعیین شده اند ، موارد گسترده ای را شامل می شوند از جمله ؛ جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد ، جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزشافزوده ، جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره ، جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارث ، جریمه عدم ارسال اظهارنامه شرکت های منحل شده ، جریمه عدم تسلیم فهرست مالیات حقوق و دستمزد ، جریمه کتمان درآمد ، جریمه عدم پرداخت حق تمبر مالیاتی ، جریمه مديران تصفيه در مورد تقسيم دارایی ها ، جریمه عدم پلمپ دفاتر قانونی ، جریمه عدم پرداخت مالیات سکه ، جریمه عدم صدور صورتحساب ، جریمه عدم ارسال صورت معاملات فصلی ، جرایم مالیات بر ارزش افزوده . همچنین از طریق استفاده از نرم افزار واسط سامانه مودیان ، حتی می توانید احتمال تمام این جرایم را به صفر برسانید ! برای درک تقلب مالیاتی – انواع، مجازات ها و زندگی واقعی … ، لازم است تا جدول جرایم را چک کنید .
تمدید بخشودگی جرایم مالیاتی
بخشنامه بخشودگی جرایم مالیاتی ، طبق قوانین مالیاتی هر ساله تمدید می شود . گاهی اوقات در بازه زمانی بخشودگی جرایم ، شرایط لازم برای تامین و پرداخت بدهی مالیاتی اشخاص فراهم نمی شود . در همین راستا ، می خواهند بدانند که آیا امکان تمدید بخشنامه بخشودگی ۱۰۰ درصد جرایم مالیاتی وجود دارد یا خیر . در این رابطه باید بگوییم که معمولا سازمان امور مالیاتی کشور بخشنامه های مربوط به بخشودگی مالیات را تمدید می کند . برای مثال ، بخشنامه مورخ ۱۰/۰۲/۱۴۰۳ که مهلت پرداخت مالیات به همراه بدهی را تا آخر شهریور ماه تعیین کرده بود ، در آخرین روز مجددا یک ماه دیگر تمدید شد . به این ترتیب ، بر اساس بخشنامه تمدید بخشودگی جرایم مالیاتی که در تاریخ ۰۱/۰۷/۱۴۰۳ صادر شد، مودیان مشمول جریمه تا پایان مهر ماه سال جاری برای بازپرداخت مالیات و جریمه خود با استفاده از طرح بخشودگی فرصت خواهند داشت . پس مشمولین باید با پرداخت مالیات در این بازه زمانی ، از فرصت پیش آمده استفاده کنند .
جدول بخشودگی جرایم مالیاتی
بخشنامه بخشودگی جرایم مالی بر اساس سال عملکرد و دوره حداکثر بخشودگی ، جدول بندی می شود . طرح بخشودگی جرایم مالیاتی با توجه به درخواست های مکرر مودیان و تکریم ارباب رجوع از سوی سازمان امور مالیاتی کشور صادر می شود . با این حال ، تمامی مودیان مشمول جریمه با شرایط یکسان مشمول بخشش نخواهند شد. بلکه برخی از مودیان حقیقی با حقوقی مشمول بخشنامه بخشودگی ۱۰۰ درصد جرایم مالیاتی بوده و برخی دیگر باید در کنار اصل بدهی مالیاتی، درصدی از جریمه را هم پرداخت نمایند. تمامی این اطلاعات به صورت کامل در بخشنامه ای که از سوی سازمان امور مالیاتی کشور منتشر می شود، وجود دارد. از این رو مودیان مالیاتی به ویژه افرادی که طی سال های اخیر مشمول جریمه بوده اند، با بررسی این بخشنامه می توانند اطلاعات لازم را به دست آورند .
۱۳۹۸ و بعد | ۱۰۰ % |
۱۳۹۷ | ۹۵ % |
۱۳۹۶ | ۸۵ % |
۱۳۹۵ | ۸۰ % |
۱۳۹۴ و قبل | ۷۵ % |
افزودن دیدگاه