پرداخت مالیات

پرداخت مالیات

پرداخت مالیات

مالیات یکی از مهم ترین منابع درآمدی هر دولتی است که اغلب نحوه پرداخت مالیات و میزان آن هر ساله از سوی دولت تعیین خواهد شد. در موضوع مالیات انواع خیلی از مالیات موجود است که به دو نوع کلی مالیات مستقیم و غیر مستقیم تقسیم خواهند شد. مالیات مستقیم مالیاتی است که هر شخص بایستی با در نظر گرفتن اجزای خاصی بپردازد. این مالیات به دو دسته مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی تقسیم بندی می‌ گردد. در واقع مالیات بر تجارت یکی از مالیات های مستقیم می باشد. مالیات مستقیم قوانین خاص خود را دارد و حسابداری و معافیت مالیاتی از جمله قوانین مالیاتی مستقیم می باشد.

پرداخت مالیات مشاغل مختلف

اصناف و شرکت ها از جمله دسته هایی هستند که باید مالیات مستقیم را بشکل مالیات بر درآمد پرداخـت کند. مالیات بر درآمد همانطور که از اسمش مشخص است با توجه به میزان درآمد گروه‌ها، شرکت ها و افراد شاغل مشخص می گردد. به عبارتی، هر فرد یا سازمانی که کسب درآمد می نماید. بایستی درصدی از آن را به عنوان مالیـات پرداخت نماید. ( پرداخـت مالیات )

درآمد اشخاص حقیقی و تجاری تا سقف معینی از واریز مالیات معاف است و بعد از آن نرخ مالیات افزایش پیدا می کند. البته صرف نظر از مالیات غیرمستقیم (مالیات بر ارزش افزوده)، تمام افراد مشمول نه درصد مالیات می باشند که اگر مالیات مستقیم را نیز به این مبلغ اضافه نماییم، اصناف و شرکت ها تا ۳۵ درصد مالیات پرداخت می نمایند.

البته سازمان هایی وجود دارند که بر اساس نوع کار و یا میزان درآمد از پرداخت هزینه های صنفی و مالیات شرکت ها معاف نمی‌ باشند. پایین‌ ترین مالیات اصناف مربوط به سازمان های فرهنگی است و اصناف فعال در مناطق توسعه نیافته نیز میتوانند از برخی معافیت های مالیاتی یا مالیات صفر استفاده نمایند.

برای پرداخت مالیات تجارت و بازرگانی ابتدا باید اظهارنامه مالیاتی ارائه نمایید و سپس طبق درآمد و هزینه های شما میزان مالیاتی که در یک زمان خاص بایستی پرداخت نمایید مشخص می گردد.

پرداخت مالیات بدون مراجعه حضوری

مدتی است که سازمان امور مالیاتی روش جدیدی برای پرداخت مالـیات با شناسه نسیم ۳۰ رقمی ارائه نموده است. ولی متأسفانه به علت عدم ارائه اطلاعات از سوی سازمان، مدیران و حسابداران زیادی میباشند که این موضوع را متوجه نشده و به فکر پرداخت مالیات خود بوده اند. هدف سازمان های مالیاتی که این کار را انجام می دهند، تسهیل پرداخت برای افراد و پرداخت تمام انواع مالیات ها بطور مساوی میباشد. در مرحله بعد، به شما خواهیم گفت که چگونه مالیات خود را به این روش جدید پرداخت نمایید. در آخر میتوانید برای بازپرداخت مالیات اقدام نمایید.

پرداخت مالیات از راه خودپرداز بانک ملی

اگر سایت در دسترس نیست و به دنبال راهی برای پرداخت مالیات رقمی خود بصورت حضوری و در اسرع وقت هستید. در چنین شرایطی میتوانید از روش پرداخت بدهی مالیاتی خود از راه خودپرداز بانک ملی استفاده نمایید.

  • اول کارت خود را در داخل دستگاه خودپرداز بگذارید.
  • گزینه «پرداخت قبوض و دیگر پرداخت‌ها» را برگزینید.
  • پس از آن گزینه «پرداخت وجوه دولتی» را بزنید.
  • در مرحله بعدی کد ۴۲ رقومی را وارد کنید.
  • در نهایت با انتخاب گزینه پرداخت امکان مشاهده قبض مالیات پرداخت‌ شده با بارکد برای شما فراهم می‌ گردد.

پرداخت مالیات

پرداخت مالیات از راه شعب بانک ها

یکی دیگر از راههای پرداخت مالیات حقوق با شناسه ۳۰ رقمی مراجعه به شعب گوناگون بانک در کل کشور است. جهت پرداخت صورتحساب مالیاتی خود، بایستی درخواست فرم سفارش حواله بانکی الکترونیکی را ارسال نمایید. توجه داشته باشید که برای این کار بهتر است از روش ساتنا استفاده نمایید.
آیا تا به حال از روش پایا یا ساتنا برای انتقال پول استفاده نموده اید؟ میدانید چه فرقی با همدیگر دارند؟ در سیستم سااتنا میتوانید به بانک مراجعه نمایید و هر مرحله انتقال به هر حساب بانکی را در نیم ساعت انجام دهید، ولی اگر روش مطمئنی را برای انتقال پول میان بانک ها انتخاب نموده باشید، حداقل یک الی دو ساعت زمان می برد.

پرداخت مالیـات با بارکد

یکی از راههای پرداخت مالیات بدون پرداخت کارت شناسایی، استفاده از بارکد در صورت حساب مالیاتی است. بعد از صدور صورتحساب مالیاتی بایستی برای اسکن بارکد ۴۲ رقمی قبض بصورت حضوری به اداره مالیات مراجعه نمایید. در آخر، میتوانید قبض مالیات خود را با استفاده از یکی از کارت های خود پرداخت نمایید. اگر نمیدانید بارکد صورت حساب مالیاتی در کجای برگه قرار دارد، به تصویر زیر مراجعه نمایید.

چه کسانی شامل پرداخت مالیات می‌شوند ؟

مودیان معتبر از نظر نوع فعالیت معتبر و میزان درآمد به سه دسته تقسیم می گردند:

گروه اول: مؤدیانی که آخرین درآمد یا درآمد آن ها در اظهارنامه مالیاتی دو سال گذشته آن ها بیش از ۵.۵ میلیارد تومان (۵۵ میلیارد ریال) باشد. همانند هتل داران، کارخانه داران، صاحبان بیمارستان ها، فروشگاه های زنجیره ای و… ( پرداخـت مالیات )
گروه دوم: مودیان مالیاتی که آخرین درآمد یا درآمد اعلامی آن ها در اظهارنامه مالیاتی دو سال گذشته میان ۱.۸ تا ۵.۵ میلیارد تومان (۱۸ تا ۵۵ میلیارد دلار) است.
گروه سوم: مشاغل کوچکی که خدمات متنوعی ارائه می دهند و درآمد آن ها با خدماتی که ارائه می نمایند مطابقت دارد. در حقیقت هر کسب و کاری که در گروه اول و دوم نباشد در دسته سوم قرار می گیرد.
تمامی مشاغلی که به تازگی آغاز به فعالیت می نمایند بایستی حداقل به مدت چهار ماه نوع فعالیت و شعبه خود را به سازمان امور مالیاتی گزارش دهند. انجمن ها علاوه بر جلوگیری از جریمه های مالیاتی میتوانند شرایطی را نیز برای استفاده از معافیت های مالیاتی ایجاد نمایند.

چه کسانی از پرداخت مالیات معاف هستند ؟

تجارت بدون مالیات
بعضی از اصناف با توجه به نوع فعالیت از پرداخت مالیات معاف هستند. بعضی از این اصناف عبارت هستند از:

  • فعالیت در مناطق توسعه نیافته
  • گروه های فرهنگی و هنری
  • مراکز و مؤسسات خیریه

پرداخت مالیات ارزش افزوده

تمامی پرداخـت کنندگان مالیات بر ارزش افزوده ابتدا بایستی به سامانه مالیاتی کشور اظهارنامه مراجعه کنند. سپس جهت دریافت فاکتور مالیاتی خود به سایت انجمن مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir مراجعه نمیید. قبلاً امکان استفاده از فاکتور و شناسه پرداخت برای پرداخت فاکتور مالیات بر ارزش افزوده وجود داشت، ولی اکنون تنها با روشهای فوق امکان پرداخت وجود دارد. در حال حاضر پرداخت مالـیات با فاکتور و سند پرداخت امکان پذیر نیست.

پرداخت مالیات ۱۴۰۲ از طریق سازمان امور مـالیاتی

در این بخش با نحوه پرداخـت مالیات از راه سایت سازمان امور مالیاتی آشنا می شویم. این روش همچنین ساده ترین راه برای پرداخـت قبوض مالیاتی با مراجعه به tax.gov.ir می باشد.
۱. اولین گام این است که به سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه نموده و “سایر خدمات مالیاتی” را انتخاب نمایید. ( پرداخـت مالیات ۱۴۰۲ )
۲. پس از انتخاب این گزینه منویی برای شما باز می‌ گردد که بایستی از آن، گزینه «پرداخت الکترونیکی مالیات» را کلیک نمایید.

۳. بعد از گزینش این مورد، یک صفحه برای شما باز خواهد شد. در این قسمت بایستی گزینه «سامانه پـرداخت الکترونیک مالیات» را کلیک نمایید.

۴. از راه نام کاربری و رمز عبور خود وارد شوید.

۵. بعد از ورود ب بخش بعدی اطلاعات کاربری برای شما نمایش داده خواهد شد. در ابتدا توصیه می‌ گردد ابتدا قبوض پرداخت‌ نشده را پرداخت کنید.

۶. در شرایط لزوم به صدور قبض جدید می‌ توانید از راه منوی سمت راست مورد «پرداخت‌ها/ قبض مالیاتی» را انتخاب و بعد از آن گزینه «ایجاد قبض جدید» را کلیک نمایید.

نحوه پرداخت مالیـات ( محاسبه مالیات و … )

میزان مالیات مطالبات با توجه به نوع و درآمد آن تعیین می گردد. در سال ۱۳۹۹ میزان معافیت مالیات بر درآمد ۳۶ میلیون و در سال ۱۴۰۰ درآمد سالانه معادل ۴۸ میلیون تومان بوده است. این مبالغ برای کسانی که هر ساله این مبلغ را دریافت می کنند از پرداخت مالیات معاف است و هر چه این مبلغ بیشتر باشد، نرخ مالیات نیز بیشتر می شود. سقف معافیت مالیات بر درآمد سال ۱۴۰۱ برابر با حداقل دستمزد مصوب وزارت کار است که ماهیانه پنج  میلیون و شصد هزار تومان (سالانه شصت میلیون تومان) است.

میزان معافیت مالیاتی سازمان ها کمی متفاوت می باشد و تا سال ۹۹ مالیات فدرال و ۱۴۰۰ مالیات فدرال ۳۰ میزان معافیت مالیات بر درآمد (به ترتیب یک میلیارد و هشتاد میلیون تن و ۱ میلیارد و ۴۴۰ تن) از مالیات معاف هستند. . در حقیقت به عنوان یک سازمان یا کسب و کار، اگر کل درآمد حاصل از فروش محصول یا خدمات شما برابر با قیمت بالاتر باشد، میتوانید از معافیت مالیاتی استفاده نمایید.

پرداخت مالیات

پرداخـت مالیات با توجه به شرایط کرونا

البته با توجه به شرایط کرونا و مشکلات پیش روی مشاغل در این مقطع، تبصره ای به نام تبصره ۱۰۰ به قانون مالیات اضافه گردیده است که در آن سقف معافیت مالیاتی مشاغل از سی برابر به چهل و پنج برابر میزان مالیات افزایش پیدا می کند. معافیت از پول . در ادامه این پست را دوباره توضیح خواهیم داد.

مهلت پرداخت مالیات و عوارض مالیاتی

در قانون جدید مالیات بر فروش، مهلت پرداخـت مالیات و عوارض یک ماه بعد از پایان هر دوره (فصل) تعیین شده است.
بر اساس ماده ۴ این قانون، مؤدی بایستی بعد از کسر مالیات، حداقل در پایان ماه بعد از پایان هر دوره مالی، کل مالیات و عوارض را پرداخت نماید.
بر اساس ماده ۱۳ همین قانون، بعد از تشکیل برنامه پرداخت کنندگان مالیات (عنوان قانون مربوط به خرده فروشی ها و برنامه مدیون)، تمامی مشمولان مالیات اضافی موظف به ثبت نام در برنامه مذکور می باشند. خوب معاملات خود را در آن به روشی مقرر انجام دهند. ثبت معاملات (خرید و فروش) در سامانه ثبت مشابه ثبت در دفاتر قانونی است.
تا زمان راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی، مراحل ثبت، تشکیل و رسیدگی به اظهارنامه ها مطابق با قانون مالیات بر ارزش افزوده قدیم خواهد بود. در دیگر موارد مفاد قانون جدید اعمال خواهد شد.

مراحل پرداخت مالیات

برای پرداخـت مالیات بر درآمد ابتدا بایستی میزان درآمد و هزینه واحد تجاری مشخص شود. این مراحل رد زمان تکمیل اظهارنامه مالیاتی انجام می گیرد. در نتیجه اولین قدم در واریز مالیات، تشکیل اظهارنامه مالیاتی می باشد.
سازمان امور مالیاتی پس از تسلیم گزارش، میزان مالیاتی را که باید به انجمن و بنگاه اقتصادی پرداخت شود محاسبه و به صنف ابلاغ می‌شود. اگر این مبلغ متناسب با درآمد شما باشد باید به موقع پرداخت شود. اما اگر احساس کردید که این مبلغ از مبلغ مربوط به درآمد شما بیشتر است، ممکن است به این مبلغ اعتراض نمایید، در نتیجه در روند تعیین میزان مالیات تجدید نظر خواهد شد.
اگر ارزش درآمد شما، نسبت هزینه به نیروی کار، و غیره می باشد. اگر چندین سال متوالی مشمول مشمولیت گردیده اید، می‌ توانید از اسکناس ۱۰۰ یا مالیات تکلیفی استفاده نمایید.
در آخر مالیات قطعی می گردد و بایستی این مبلغ را پرداخت نمایید. پرداخت به موقع مالیـات مزایای گوناگونی دارد که از آن جمله میتوان به عدم پرداخت در سال های بعد، اعتبارات مالیاتی و پاداش و … اشاره نمود.

عواقب عدم پرداخـت مالیات

در قانون جدید مالیات بر فروش، مهلت پرداخت مالیات و عوارض یک ماه بعداز پایان هر دوره (فصل) تعیین گردیده است.
بر اساس ماده چهار این قانون، مؤدی بایستی بعد از کسر مالیات، حداقل در پایان ماه بعد از پایان هر دوره مالی، کل مالیات و عوارض را پرداخت نماید.
مطابق با ماده ۱۳ همین قانون، بعد از تشکیل برنامه مودیون (عنوان قانون مربوط به خرده فروشی ها و برنامه مدیون)، همه ی مشمولان مالیات اضافی موظف به ثبت نام در برنامه مذکور هستند. خوب معاملات خود را در آن به روشی مقرر انجام دهند. ثبت معاملات (خرید و فروش) در سامانه ثبت مشابه ثبت در دفاتر قانونی می باشد.
تا زمان راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی، مراحل ثبت، تشکیل و رسیدگی به اظهارنامه ها مطابق با قانون مالیات بر ارزش افزوده قدیم خواهد بود. در دیگر موارد مفاد قانون جدید اعمال خواهد شد.
به این ترتیب در حالتی که سامانه مودیان در پایان دهه ۱۴۰۰ راه اندازی نشود، مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۰ پانزده روز بعد از پایان فصل یعنی ۲۵ فروردین ماه خواهد بود که تا پایان سال تمدید می گردد.

جمع بندی

اگر به یاد داشته باشید مدتی پیش برای پرداخت مالیات خود نیاز به فاکتور و شناسه پرداخت داشتید، یعنی باید این دو شناسه ۱۳ رقمی را وارد می کردید تا مجاز به پرداخت صورت حساب خود شوید. هنوز سایت های زیادی وجود دارند که به شما امکان می دهند قبض مالیات خود را به روش قدیمی پرداخت کنید. به جای پرداخت قبض مالیاتی با استفاده از شناسه پرداخت، می توانید از روش های ساده و آسان ذکر شده در این متن در وبلاگ کبدینو استفاده کنید.

برچسب ها: بدون برچسب

افزودن دیدگاه

Your email address will not be published. Required fields are marked *