شرکت سهامی

شرکت سهامی

شرکت سهامی

شرکت سهامی، یکی از انواع هفتگانه شرکت‌ های تجاری که قانونگذار در ماده ۲۰ قانون تجارت از آن نام برده، شرکت سهامی است. امروزه شرکت سهامی یکی از رایج‌ترین شکل‌های تاسیس شرکت در جهان است. قانونگذار موادی را در قانون تجارت به شرکت سهامی و انواع آن، و شرایط و ویژگی‌ های آنها اختصاص داده است. شرکت سهامی به دو نوع، شرکت سهامی عمومی و سهامی خاص، تقسیم می‌ گردد. شرکت سهامی، مانند هر شرکت تجاری دیگر، برای انجام امور تجاری به وجود آمده است، اما در نحوه تشکیل، اداره، انحلال و ورشکستگی با سایر شرکت‌های بیان شده در قانون تجارت متفاوت است. در این مقاله به بررسی تعریف شرکت سهامی، شرکت سهامی عمومی و شرکت سهامی خاص می‌ پردازیم.

تعریف شرکت سهامی

در قانون اصلاحی قسمتی از قانون تجارت مصوب ۲۴/۱۲/۱۳۴۷، در ماده ۱ تعریف شرکت سهامی به شرح زیر آمده است: “شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن‌ها است.” همچنین، در ماده ۲ همین قانون آمده است که “شرکت سهامی شرکت بازرگانی محسوب می‌شود، ولو این که موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد.” در ماده ۳ نیز شرکت سهامی به دو نوع تقسیم می‌شود و توضیحاتی درباره هریک ارائه شده است.

شرکت سهامی

از توضیحات فوق می‌توان نتیجه گرفت که شرکت سهامی نوعی شرکت است که سرمایه شرکا در آن اهمیت دارد و شخصیت شرکا به حدی مهم نیست که مسئولیت آنها فراتر از مبلغ اسمی سهام آنها باشد. در این نوع شرکت، سرمایه به قسمت‌های مختلف تقسیم می‌شود که به آن سهم می‌گویند. هر یک از شرکا می‌توانند به هر اندازه که بخواهند سهم بخرند. شرکت سهامی به دو دسته شرکت سهامی عمومی و خاص تقسیم می‌شود.

لازم به ذکر است که شرکت‌های سهامی در قانون تجارت در مقابل شرکت‌های غیرسهامی قرار می‌گیرند که شامل شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی، مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی می‌باشد. همچنین، موسسان هر دو نوع شرکت‌های سهامی و غیرسهامی طبق قانون تجارت ملزم به ثبت شرکت مورد تاسیس در مرجع ثبت شرکت‌ها هستند. البته، زیرا مدارک لازمی‌باشد می‌باشد که قبل از ثبت شرکت، باید این مدارک در نظر گرفته شود.

شرکت سهامی عام

یکی از انواع شرکت‌های سهامی، شرکت سهامی عام است. شرکت سهامی عام، طبق قانون تجارت، یک شرکت است که موسسین آن سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می‌کنند. شرکت سهامی عام می‌تواند سهام خود را در بورس اوراق بهادار عرضه کند. علاوه بر این، در نام این شرکت، عبارت “شرکت سهامی عام” باید حتماً قبل یا بعد از اسم شرکت ذکر شود.

شرکت سهامی خاص

تعریف شرکت سهامی خاص بر طبق قانون به این صورت بیان می‌شود: “شرکت‌هایی که تمام سرمایه آن‌ها در موقع تأسیس منحصراً توسط مؤسسین تأمین گردیده است، به عنوان شرکت سهامی خاص شناخته می‌شوند.” همچنین، در نامگذاری این شرکت، عبارت “شرکت سهامی خاص” باید بلافاصله قبل یا بعد از اسم شرکت آمده باشد. همچنین، تعداد شرکای شرکت برای ثبت آن نباید کمتر از سه نفر باشد.

برچسب ها: بدون برچسب

افزودن دیدگاه

Your email address will not be published. Required fields are marked *