شرکت سهامی
تعریف شرکت سهامی
در قانون اصلاحی قسمتی از قانون تجارت مصوب ۲۴/۱۲/۱۳۴۷، در ماده ۱ تعریف شرکت سهامی به شرح زیر آمده است: “شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است.” همچنین، در ماده ۲ همین قانون آمده است که “شرکت سهامی شرکت بازرگانی محسوب میشود، ولو این که موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد.” در ماده ۳ نیز شرکت سهامی به دو نوع تقسیم میشود و توضیحاتی درباره هریک ارائه شده است.
از توضیحات فوق میتوان نتیجه گرفت که شرکت سهامی نوعی شرکت است که سرمایه شرکا در آن اهمیت دارد و شخصیت شرکا به حدی مهم نیست که مسئولیت آنها فراتر از مبلغ اسمی سهام آنها باشد. در این نوع شرکت، سرمایه به قسمتهای مختلف تقسیم میشود که به آن سهم میگویند. هر یک از شرکا میتوانند به هر اندازه که بخواهند سهم بخرند. شرکت سهامی به دو دسته شرکت سهامی عمومی و خاص تقسیم میشود.
لازم به ذکر است که شرکتهای سهامی در قانون تجارت در مقابل شرکتهای غیرسهامی قرار میگیرند که شامل شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی، مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی میباشد. همچنین، موسسان هر دو نوع شرکتهای سهامی و غیرسهامی طبق قانون تجارت ملزم به ثبت شرکت مورد تاسیس در مرجع ثبت شرکتها هستند. البته، زیرا مدارک لازمیباشد میباشد که قبل از ثبت شرکت، باید این مدارک در نظر گرفته شود.
افزودن دیدگاه