مشاوره-مالی-و-مالیاتی

مشاوره مالی و مالیاتی

امور و تکالیف مالیاتی یکی از اصلی ترین موضوعاتی می باشد که شرکت‌ها و کسب و کارها در کل دنیا بخصوص کشور ما ایران با آن دست و پنجه نرم می‌ کنند. این عادی است به این دلیل که قوانین مالیاتی پیچیده است. و طی زمان دارای تغییرات مکرر هستند.

مشکلات و موانع مالیاتی بسیاری بر سر راه شرکت‌ ها قرار دارد. و در تلاش هستندآن ها را رفع نمایند. و عملکرد مالیاتی مناسبی برای خود رقم بزنند. عده ای در این امور مالیاتی و انجام تکالیف مالیاتی خود موفق هستند. و عده ای نیز در این امر نا موفق و ناراضی می باشند. و همچنین در اکثر موارد متحمل هزینه‌ های غیرقابل جبرانی می‌ شوند.

مشاوره مالیاتی کیست؟

مشاوره مالیاتی کسی که یک کارشناس مالی دارای حسابداری مالیاتی تخصصی، دانش حقوق مالیاتی و دانش فنی می باشد. در موارد پیچیده مالی، خدمات مشاور مالیاتی اغلب جهت کاهش مالیات قابل پرداخت در صورتی که مطابق با قانون عمل می‌ نماید، حفظ می‌ شود. مشاوران مالیاتی ممکن است دارای وکلای مالیاتی، حسابدارهای عمومی، نمایندگان مجاز و بعضی از مشاوران مالی باشند. که به آن ها مشاور مالیاتی می گویند.

مشاوره مالیاتی یک کارشناس مالی با آموزش پیشرفته و دانش حسابداری مالیاتی و قوانین مالیاتی می باشد. خدمات یک مشاور مالیاتی اغلب جهت کاهش مالیات‌های پرداختنی حفظ می‌ شود. و در شرایط پیچیده مالی مطابق با قانون باقی می‌ ماند. مشاوران مالیاتی می‌ توانند شامل حساب‌ های عمومی رسمی، وکلای مالیاتی، نمایندگان ثبت نام شده و بعضی از مشاوران مالی باشند.

آشنایی با مشاوره مالیاتی

یک نهاد مالیات دهنده، همانند یک فرد، تعاونی، شرکت و غیره است که شامل وضعیت مالی پیچیده ای می باشد (بعنوان مثال، سرمایه گذاری‌ ها و کسورات پیچیده) می‌ تواند از تخصص مشاور مالیاتی به منظور کمک به کاهش میزان مالیات‌های پرداخت شده به مقامات مالیاتی مورد استفاده قرار دهد.

بسته به وضعیت مالیات دهندگان، توصیه‌ها و خدمات مشاور مالیاتی متفاوت است. فردی که جهت بازنشستگی برنامه ریزی می‌ کند، نسبت به کار آفرینی که به دنبال راه اندازی فروشگاه می باشد. توصیه‌های متفاوتی دریافت می‌ نماید. به همین دلیل یک سرمایه گذار املاک ممکن است نیاز مالیاتی متفاوتی نسبت به یک تاجر کالا خواهد داشت همچنین نیاز‌های مالیاتی یک صادر کننده با یک وارد کننده متفاوت است.

 

مشاوره-مالی-و-مالیاتی

 

معاملات مشاور مالیاتی با شرکتی که قصد ادغام یا خرید شرکت دیگری را دارد. ممکن است از رابطه حرفه ای آن ها با مجری املاک که به دنبال کاهش مالیات بر املاک است متفاوت باشد.

همانطور که مشاوران مالیاتی با قوانین مالیاتی آشنایی کامل دارند، صاحبان مشاغل ممکن است قصد داشته باشند از مشاوره مالیاتی خود که در اختیار دارند در مراجع مالیاتی و دادگاه‌ها برای حل مسائل مربوط به مالیات به کار ببرند.

مشاوران مالیاتی قوانین مربوط به مالیات‌های فردی و تجاری را درک می‌ کنند. و بنابراین در راهنمایی مالیات دهندگان درباره ی نحوه پیروی از قوانین هر شهر یا استان یا کشور هستند. مشاوران موظفند از آخرین الزامات مالیاتی دولتی به روز باشند. تا در زمان ارائه مشاوره درباره ی موضوعات مالیاتی جاری موثر واقع گردد.

مشاوران مالیاتی ممکن است در یک شرکت حسابداری کار کنند. یا مشاغل آزاد داشته باشند. به هر حال آن ها موظف هستند. راههای کارآمدی را جهت مشتریان به منظور کاستن بدهی مالیاتی، محاسبه مالیات بر مجموعه سرمایه گذاری‌ های متنوع و کسر و اعتبار مناسب و مواردی از این قبیل پیدا کنند. آن ها همچنین می‌ توانند اظهارنامه‌ های مالیاتی را مطابق با مدرن ترین قوانین مالیاتی برای مشتریان خود تهیه و تنظیم نمایند.

و اما چه راهی است تا یک شرکت عملکرد مالیاتی مناسبی داشته باشد؟

چرا یک شرکت از لحاظ مالیاتی سوابق خوب و چشمگیری دارد. ولی شرکتی دیگر در همان سطح از لحاظ امور مالیاتی و انجام تکالیف مالیاتی ضعیف عمل نموده است؟

آیا دلیل این کار کادر مالی و حسابداری آن شرکت می باشد. یا مدیران ارشد آن مجموعه و احتمالا نوع قوانین مالیاتی است که سبب عملکرد نامناسب شرکت‌ ها می‌ شود.

هر شرکتی دارای واحد های تخصصی است. که از کارشناسان و مدیران مربوط به خود تشکیل شده است. و واحد مالی یا حسابداری یکی از آن ها است.

یک مدیر خوب و باهوش بایستی با کلیات و تکالیف مالی و مالیاتی شرکت آشنا باشد. و اولویت بندی نماید. امور مالیاتی یا تکالیف مالیاتی یک شرکت بایستی جزو اولین الویت‌ها باشد. مدیران ارشد بایستی به توانایی‌ های واحد مالی و حسابداری خود اشراف داشته باشند.زیرا مباحث مالیاتی شرکت نیز در کل جزو امور مالی شرکت است. هنگامی که واحد مالی شرکت قدرت مدیریت امور و تکالیف مالیاتی مجموعه را ندارند. مدیران ارشد مجموعه بایستی به فکر تقویت توانایی‌ های مالیاتی مجموعه خود باشند. و در صورت فقدان کارشناس یا مشاور مالیاتی به فکر جذب یک مشاور مالیاتی خبره و با تجربه باشند.

وظیفه مشاوره مالیاتی

مشاور مالی و مالیاتی وظیفه ی مدیریت امور مالیاتی یک شرکت را بر عهده دارد. و در نهایت تکالیف مالیاتی شرکت را کنترل و انجام می‌ دهد. مشاور مالیاتی از شاخه‌ های مشاوره محسوب می شود. و در حقیقت فردی است که اطلاعاتی در رابطه با امور مالی و حسابداری و مالیاتی دارد. کارشناس و مشاور مالیاتی سعی می‌ کند که مالیات کسب و کارها را در چهارچوب قوانین مربوطه کاهش دهد.

مشاوران مالیاتی می‌ توانند با رعایت شرایط عمل نمایند. و اطمینان حاصل کنند که مشتری با تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی، محاسبه مالیات و سایر اشکال لازم، تمام تعهدات مالیاتی را فراهم می نماید. از طرف دیگر، آن ها ممکن است در زمینه مشاوره کار کنند. و به مشتریان در مورد چگونگی کاهش بدهی‌ های مالیاتی خود مشاوره دهند.

 

مشاوره-مالی-و-مالیاتی

 

کار مشاور مالیاتی بستگی به ماهیت و حجم کار کارفرما دارد. شرکت های بزرگ برای امور حسابداری و مالیاتی تمایل دارند افراد را فقط در حوزه تخصصی خود به کار گیرند. در حالی که در شرکت ها و مجموعه های کوچک ممکن است چندین کار را به نیروهای خود بسپارند.

زمینه‌ های معمول فعالیت مشاور مالی و مالیاتی عبارتند از:

  •  تحقیق، تجزیه و تحلیل و تفسیر قوانین مالیاتی در حال تغییر
  • ملاقات با مشتریان و جمع آوری اطلاعات
  • کار با قوانین مالیاتی و مقررات درآمد
  • تهیه و ارسال اظهارنامه‌های انطباق (مالیاتی) تا مهلت مقرر
  • ارائه خدمات مشاوره به مشتریان خصوصی با ارزش بالا
  •  ایجاد استراتژی‌ های مالیاتی برای مشتریان و برنامه ریزی آینده مالی آنها
  • انجام محاسبات دقیق برای محاسبه بدهی مالیاتی و مشاوره در مورد چگونگی کاهش بدهی مشتری
  • ایجاد و ایجاد اعتماد خانواده
  •  برنامه ریزی و مشاوره املاک در مورد اقامت مالیاتی و مسکن
  • ارائه راهنمایی در مورد مالیات‌ های غیر مستقیم همانند مالیات بر ارزش افزوده، برنامه ریزی گمرک و مالیات‌ های زیست محیطی
  •  تهیه گزارش و ارائه برای مشتریان
  • بعضی از مشاوران مالیاتی مستقل نیز به مشتریان خود طیف وسیعی از خدمات مالی همانند حسابداری، حقوق و دستمزد و مالیات بر ارزش افزوده را ارائه می‌ دهند.

پشینهاد می‌شود شرکت‌ها اگر تمایل دارند یک مشاور مالیاتی را داشته باشند. با مشاورانی همکاری کنند که در مباحث حسابداری و مالی و حتی حسابرسی نیز مهارت داشته باشند. به این دلیل که مباحث حسابداری و مالیاتی در حالت کلی سوا از هم نیستند. و یک مشاور مالیاتی خبره با استفاده از اطلاعات حسابداری و مالی است که امور مالیاتی و تکالیف مالیاتی شرکت را پی ریزی و مدیریت می‌ کند.

مشاوره مالیاتی شرکت سعی می کند که با بررسی و کنترل هزینه‌ های مربوط به شرکت سود شرکت را به حداکثر برساند.

نکاتی در مورد نحوه انتخاب مشاوره مالیاتی و سه قدم اساسی

اگر یک حسابدار یا مشاوره مالیاتی تعیین می‌ کنید. بایستی این کار را با احتیاط انجام دهید. هر فردی می‌ تواند در مشاغل خود خدمات حسابداری و مشاوره مالیاتی راه اندازی کند. حتی اگر فاقد صلاحیت یا تجربه حرفه ای باشد.

بر اساس تجربیات افرادی که در زمینه مشاوره مالیاتی حرفه ای و شناخته شده می باشند. اگر موارد زیر را در نظر داشته باشید حتما می‌ توانید یک مشاوره مالیاتی خوب را به درستی انتخاب نمایید.

قدم اول برقراری ارتباط

برای یافتن مشاوره مالیاتی مناسب وقت بگذارید. درباره ی آن ها از طریق مراجع رسمی شبکه‌ های اجتماعی و وب سایت‌ های آن ها تحقیق کنید. و با افرادی که میتوانید در این مورد مشورت کنید.

قدم دوم بررسی و مورد بحث قرار دادن اتهامات و مسائلی که ممکن است در ادامه با مشاوره مالیاتی خود به مشکل بخورید.

اساس هزینه‌ ها و زمان پرداخت آن ها را تعیین کنید. و از مشاوره مالیاتی خود برآورد هزینه را درخواست نمایید. و موارد موجود را بررسی نموده و هزینه‌های اضافی برای دیگر خدمات (همانند مالیات بر ارزش افزوده، حقوق و دستمزد) دریافت می‌ شود.

ممکن است بتوانید با انجام بعضی کارها و استفاده از بسته‌ های پیشنهادی حسابداری با توجه به شرایط هزینه‌ها را کاهش دهید. این موضوع را در جلسه اولیه با مشاوره مالیاتی خود مورد بحث و گفتگو قرار دهید.

قدم سوم و نهایی پس از تعیین مشاور خود

شما بایستی نامه ای دریافت کنید که در آن مشخص می‌ شود که مشاوره مالیاتی شما برای شما و شرایط انتخاب بعنوان مشاوره مالیاتی چه کارهایی انجام می‌ دهد. و چه کارهایی را انجام نخواد داد.

نکته مهم

این مورد مهم است که شما باید مشاور خود را از هر گونه تغییر در شرایط تجاری یا شخصی خود مطلع سازید. اگر قصد بازنشستگی، فروش یا واگذاری املاک یا سرمایه خودر را دارید. و یا علاقه به تجارت یا دارایی خاصی دارید مهم است که حتما آن را با مشاور خود مطرح نمایید. و کار درست در چنین شرایطی این است که قبل از آن مشاوره بگیرید.