تمامی رویدادهای مالی یک موسسه در دفاتر روزنامه، کل، معین و… ثبت می گردند و پس از طبقه بندی و تلخیص این رویدادها در قالب صورت های مالی تهیه و ارائه می گردد. تجزیه و تحلیل صورتهای مالی فرآیندی است، که اطلاعات مالی یک دوره را ارزیابی و اطلاعاتی از قبیل بازده و ریسک را مورد بررسی و رسیدگی قرار می دهد.
هدف از تجزیه و تحلیل صورت های مالی این است که مدیران از وضعیت مالی شرکت در حال حاضر باخبر شوند و بفهمند که آیا شرکت قادر به پرداخت به دیون خود است یا خیر؟
انواع تحلیل های مالی
تحلیلهای مال به دو دسته تقسیم می شوند، که شامل:
- تحلیل بنیادی (Fandamental analysis)
- تحلیل تکنیکال (Technical analysis)
تحلیل بنیادی (Fandamental analysis)
تحلیل بنیادی نسبت به دست آمده از مقدار درآمد موسسه به ازای هر سهم (Earnings per share- Eps) که در گزارشات مالی درج شده است، به جهت یافتن ارزش کسب و کار استفاده میگردد. یکی از مزیتهای استفاده از تحلیلهای بنیادی نگاهی عمیق به اقتصاد و وضعیت مالی است، اما مزیتی که تحلیل بنیادی داراست موجب می شود که تحلیلگر بتواند ارزش ذاتی سهام (Intrinsic value) را تعیین نماید.
تحلیل تکنیکال (Technical analysis)
اطلاعات ثبت شده در میانگینهای متحرک، اطلاعاتی هستند که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرند. تحلیل گران تکنیکال عقیده دارند که احساسات بازار در پس هر روند، با نگاه کردن به الگوهای تشکیل شده در نمودار و بررسیهای انجام شدۀ دقیق، ویژگی های هر سهم را تشخیص میدهد.