اظهارنامه-ارزش-افزوده

اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تبریز

قابل توجه مودیان مالیاتی
با نظر به بروزرسانی و تغییرات انجام شده در سامانه ارزش افزوده و انتقال آن ازevat.ir  به  tax.gov.ir شاهد تغییراتی در نحوه ورود و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده هستیم. با نزدیک شدن به مهلت پایانی ارسال اظهارنامه ارزش افزوده پائیز سال ۱۴۰۱ آشنایی مودیان با نحوه ارسال اظهارنامه و تغییرات اخیر سامانه از اهمیت بالایی برخوردار است. ابتدا باید مودیان پیش ثبت نام کد اقتصادی را تکمیل و به گام ۴ برسانند و پرونده ارزش افزوده خود را انتخاب نموده و سپس اقدام به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده نمایند.

اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تبریز

ارائه اظهارنامه ارزش افزوده مطابق با مشمولین پرداخت مالیات می باشد. مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات چند مرحله‌ ای بوده که بر اساس درصدی از ارزش افزوده ایجاد شده در کالاهای فروخته شده یا خدمات ارائه شده، در هر مرحله از واردات، تولید و توزیع آنها اخذ می گردد. به این معنا که در هر یک از مراحل گوناگون واردات، تولید یا توزیع کالاها و خدمات، بوسیله خریدار، پرداخت می گردد. و آن خریدار نیز در حین فروش کالا یا خدمت، آن را از خریدار بعدی، دریافت می نماید. و این زنجیره ادامه دارد تا کالا و خدمت به دست مصرف کننده نهایی برسد.

در نتیجه پرداخت کننده مالیات ارزش افزوده، مصرف کننده نهایی کالا یا خدمت ارائه گردیده است. اما ارائه دهندگان یا عرضه‌ کنندگان کالاها و خدمات که بصورت درصدی از بهای فروش کالاها یا خدمات در هنگام فروش از خریداران مالیات ارزش افزوده،  اخذ نموده اند، بایستی بعد از کسر مالیات پرداختی خود، از مالیات دریافتی از خریدار، بقیه آن را بصورت دوره‌ای، به سازمان امور مالیاتی کشور، واریز کنند.

امروزه مالیات بر ارزش افزوده، به صورت خود اظهاری مشمولان یا مودیان مالیاتی، تعیین و محاسبه می گردد. به این معنا که مشمولان، خودشان باید مالیات بر ارزش افزوده را با استفاده از اظهارنامه مالیاتی، مشخص نموده و به سازمان امور مالیاتی، پرداخت کنند. و در مرحله اول رسیدگی و تشخیص این مالیات بر عهده سازمان امور مالیاتی نیست و به اظهارنامه مالیات ارزش افزوده اشخاص، اعتماد می شود.

ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده بر خلاف گذشته که با تکمیل فرم های اظهارنامه مالیاتی بصورت کاغذی، انجام می گیرد. در سال ۱۴۰۱ بصورت الکترونیکی قابل انجام است که آموزش نحوه تکمیل ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده سال ۱۴۰۱ در سامانه ارزش افزوده در بخش های بعد خواهیم پرداخت.

مشمولین ارائه اظهارنامه ارزش افزوده

اشخاص حقوقی

مشمولین فراخوان مرحله هفتم. در مرحله هفتم که از مهر ماه ۱۳۹۵ ابلاغ و اجرا شده است، تمام اشخاص حقوقی فعال با هر حجم از فروش و یا درآمد از محل عرضه کالا و ارائه خدمات که به سبب فراخوان های قبلی تاکنون جهت اجرای قانون فراخوان نشده اند، مکلف به ثبت نام و ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده می باشند.

اشخاص حقیقی

  • کلیه اشخاص حقیقی که بر اساس ۶ مرحله فراخوان مشمول اجرای مالیات بر ارزش افزوده گردیده اند مکلف به ارائه اظهارنامه ارزش افزوده هستند.
  • همه ی افراد حقیقی که مجموع فروش کالا و یا خدمات آن ها بیشتر از ۳۰ میلیارد ریال در سال باشد.
  • تمامی اشخاص حقیقی که ۱۰ برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده آن اشخاص در  سال ۹۱ بیش از ۳۰ میلیارد ریال باشد.

اظهارنامه-ارزش-افزوده

زمان ارائه اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده

مطابق با قانون کلیه ی اشخاص حقوقی و حقیقی مشمول در پایان هر فصل (دوره ی سه ماهه) موظف به ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده می باشند و مکلف هستند تا ۱۵ روز پس از پایان دوره ی سه ماهه اقدام به ارائه اظهار نامه و پرداخت آن کنند و در صورت عدم ارسال اظهار نامه تا موعد مقرر قانونی، مشمول جرائم مالیاتی خواهند شد. برای مثال مهلت ارائه اظهارنامه ارزش افزوده دوره سوم سال ۱۴۰۱ از اول دی ماه تا پانزدهم دی ماه ۱۴۰۱ است.

جرائم عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده

چنانچه افردی که مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می شوند نسبت به تشکیل پرونده مالیات بر ارزش افزوده اقدام نکنند. و یا نواقصی درباره ی  ارائه اظهارنامه ارزش افزوده داشته باشند مشمول جرائم مالیاتی می شوند که  به صورت زیر است:

بر اساس ماده ۲۲ و ۲۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده جرائم عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به شرح زیر است:

ماده دلیل جریمه جریمه
ماده ۲۲ عدم ثبت نام مؤدیان مالیات بر ارزش افزوده  در مهلت مقرر ۷۵ درصد مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نام
عدم صدور صورتحساب یک برابر مالیات متعلق
عدم درج صحیح قیمت در صورتحساب یک برابر مابه التفاوت مالیات متعلق
عدم درج وتکمیل اطلاعات صورتحساب طبق نمونه اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی  ۲۵ درصد مالیات متعلق
عدم تسلیم اظهارنامه از تاریخ ثبت نام یا شناسایی ۵۰ درصد مالیات متعلق
عدم ارائه دفاتر یا اسناد ومدارک لازمه ۲۵ درصد مالیات متعلق
ماده ۲۳ تأخیر در پرداخت مالیاتهای موضوع این قانون در زمان های مقرر ۲ درصد در ماه، نسبت به مالیات پرداخت نشده ومدت تأخیر خواهد شد.

مهلت ارسال اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۴۰۱

همانطور که اشاره شد اظهارنامه ارزش افزوده هم بایستی بوسیله مودیان تنظیم و در سامانه ثبت اظهار نامه ارزش افزوده ثبت گردد. متقاضیان استعلام میزان مالیات بر ارزش افزوده هم می توانند از این راه اقدام نمایند. در حالت کلی ارسال اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده بصورت دوره ای یا فصلی می باشد و مودیان بایستی برای هر فصل از سال ظرف مهلت پانزده روز بعد از پایان آن فصل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را تکمیل نموده و ثبت کنید.

لذا قاعدتا مهلت ارسال و ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۴۰۱ ، برای فصل یا دوره بهار، تا پایان روز ۱۵ تیر ماه سال ۱۴۰۱ است و تا پایان این روز بایستی مودیان نسبت به تکمیل و ثبت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اقدام کنید هر چند گاها زمان ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده تمدید می شود.

لازم به ذکر است که اگر مودیان در موعد مقرر نسبت به ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده و تکمیل ارسال ثبت نام اقدام ننمایند. به میزان پنجاه درصد مالیات متعلقه جهت جریمه  تعیین می گردد. که در صورت امتناع مجدد از پرداخت جریمه مزبور مشمولان بایستی جریمه ای معادل ماهانه دو درصد مالیات متعلقه را هم بپردازند.

اظهارنامه-ارزش-افزوده

آموزش تکمیل، ثبت و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده سال ۱۴۰۱

ثبت و تکمیل اظهار نامه ارزش افزود نیازمند ثبت نام مودیان مالیاتی، در سایت سازمان امور مالیاتی کشور است و بعد از ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده سال ۱۴۰۱ و تکمیل اطلاعات میتوان نسبت به ارسال آن اقدام کرد. در ادامه با نحوه ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده سال ۱۴۰۱ و نحوه تکمیل ارسال ثبت نام آشنا خواهیم شد.

مرحله اول

  • در نخستین مرحله، از مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، مودیان مالیاتی بایستی عبارت سامانه مالیات بر ارزش افزوده را در کادر جستجوی مرورگر خود وارد نمایند. و وارد سامانه عملیات الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir شوند. لازم به ذکر است، جهت استفاده از دیگر خدمات مالیاتی، میتوانید به سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir وارد شوید.

مرحله دوم

  • در حالی که از قبل، در این سامانه ثبت نام انجام شده باشد. مودیان میتوانند از سمت راست صفحه نام کاربری و کلمه عبور خود به همراه کد امنیتی را وارد نموده و بعد از ورود به حساب کاربری خود اقدام به ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده و ارسال آن کنند. و در غیر این صورت بایستی با انتخاب گزینه ” مراحل انجام ثبت نام ” نام کاربری و کلمه عبور دریافت نموده و سپس اظهارنامه ارزش افزوده را تکمیل کنند.

مرحله سوم

  • سپس در مرحله بعد مشخصات کاربری مودی مالیاتی در سمت چپ صفحه نمایان می شود . در صورت صحت اطلاعات ، برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ، باید از قسمت سمت راست صفحه نوع اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ای که قصد ثبت آن را دارید ، انتخاب نموده که در حالت عادی ، اظهار نامه ارزش افزوده عادی است ؛ مگر اینکه ، برای برخی کالاهای دیگر ، همچون سوخت ، دخانیات ، یا موارد آلاینده باشد که مورد مربوطه ، انتخاب می شود.

مرحله چهارم

  • در ادامه نحوه ثبت نام اظهار نامه مالیاتی ارزش افزوده باید سال عملکرد و دوره آن کاملا دقیق، قید گردد و بعد از درج میزان سرمایه ثبت شده. گزینه ورود انتخاب شود. برای مثال اگر قصد داشته باشید برای سال ۱۴۰۱ در دوره اول ( بهار ۱۴۰۱ ) اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده ثبت نمایید بایستی در این بخش آن را مشخص کنید.

مرحله پنجم

  • در این مرحله فرم اظهار نامه مالیات ارزش افزوده شخص مودی نمایش داده می شود. که بعضی از اطلاعات مرتبط از جمله اطلاعات هویتی، اطلاعات ثبتی مرتبط با شرکت مانند آدرس و کد پستی و کد اقتصادی شرکت و..، قابل مشاهده است که نیازی به ورود اطلاعات بوسیله مشمولان نمی باشد و این اطلاعات غیر قابل تغییر هستند.
  • ولی هر آنچه که در مورد با ثبت و تکمیل اظهار نامه مالـیات ارزش افزوده مهم و ضروری می باشد. تکمیل ردیف های مرتبط با جدول اطلاعات فروش و صادرات کالاها و خدمات می باشد که در ردیف اول بایستی مبلغ فروش کالاها و خدماتی که مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند. وارد شود که بعد از ورود این مبلغ  در بخش ستون روبروی آن میزان مالیات و عوارض متعلق به آن بصورت خودکار و اتوماتیک درج می گردد.
  • همچنین علی رغم اینکه به فروش کالاها و خدمات معاف از مالیات ، مالیات ارزش افزوده ای تعلق نمییابد. ثبت و تکمیل مبلغ مرتبط با آن در اظهارنامه ضرروی می باشد که طبیعتا در ستون روبروی آن مالیات و عوارضی مشخص نخواهد شد. این موضوع درباره ی ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی نیز وجود دارد. لازم به ذکر می باشد که میزان مالیات ارزش افزوده برای سال ۱۴۰۱ مرکب از مالیات شش درصد و عوارض تعیین شده سه درصدی می باشد.

مرحله ششم

  • سپس اطلاعات مرتبط با خرید و واردات کالاها و خدمات شامل خرید کالاها و خدمات مشمول پرداخت مالیات و همینطور خرید کالاها و خدماتی که مشمول پرداخت مالیات نمی باشند. نیز بایستی بصورت دقیق، قید شود. علاوه بر این اطلاعات واردات کالاها و خدمات مشمول و معاف از مالیات بر ارزش افزوده را بایستی در کادرهای مربوطه تکمیل کرد. در انتها، کادری قابل مشاهده است که جمع خرید و واردات و مالیات و مالیات و عوارض تعلق گرفته به آن ها بصورت تفکیک شده قابل مشاهده می باشد.

محله هفتم

  • مربوط به محاسبه مالیات ارزش افزوده و عوارض پرداختی قابل کسر یا استرداد می باشد. در ردیف اول جمع کل مالیات پرداخت گردیده و جمع کل عوارض پرداخت شده قابل ملاحظه می باشد که بصورت خودکار با توجه به اطلاعات جدول دو تکمیل گردیده است.
  • ولی در ردیف دوم میتوان مالیاتها و عوارض پرداختی که از مالیاتهای فروش قابل کسر یا استرداد نیست را وارد نمود. این مبلغ شامل مجموعه هایی می باشد که خریدهای مشمول ارزش افزوده انجام می دهند. ولی فروش آن کالاها معاف از پرداخت مالیات ارزش افزوده می شود. در نتیجه مالیات پرداخت شده در هنگام خرید قابل استرداد نبوده و از مبلغ مالیات دریافتی فروش نیز قابل کسر نیست در ردیف سوم نیز مانده مالیات و عوارض پرداختی که قابل کسر از مالیاتهای فروش یا استرداد است بصورت خودکار بوسیله سامانه محاسبه و تکمیل می گردد و نیازی به ورود اعداد نمی باشد.

مرحله هشتم

  • در این مرحله از ثبت نام اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده جهت محاسبه مانده مالیات نشان داده می شود که مبلغ مالیات و عوارض خرید و فروش از هم کسر می گردند. و مبلغ نهایی یا مانده بدهی یا بستانکاری مودی مالیات ارزش افزوده تا پایان همان فصل در ردیف چهارم قابل مشاهده خواهد بود. در حالتی هم که در دوره مالیاتی فصل قبل مودی بستانکار باشد و در حساب مالیات ارزش افزوده خود اعتبار داشته باشد. در ردیف سوم نشان داده می شود.

مرحله نهم

  • در آخرین مرحله نیز از نحوه تکمیل و ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده، مودی مالیات ارزش افزوده بایستی در مورد اضافه پرداخت مالیاتی تصمیم گیری نماید. اگر مودی بر اساس جدول قبل بستانکار باشد. در انتهای اظهار نامه مالیاتی میتواند یکی از این دو گزینه را انتخاب نماید:
  • یا اینکه مبلغ بستانکاری را به فصل بعدی منتقل نماید تا این مبلغ در حساب ارزش افزوده فصل بعدی لحاظ گردد. و یا اینکه درخواست استرداد یا پرداخت مبالغ بستانکاری را داشته باشد تا بعد از ارائه درخواست به سازمان امور مالیاتی این مبلغ به حساب وی. مسترد گردد.
  • در پایان نیز با تایید نمودن صحت اطلاعات وارد شده درباره ی مالیات ارزش افزوده نام و نام خانوادگی وارد کننده اطلاعات را وارد نموده و یکی از گزینه های ثبت موقت ( در حالتی که هنوز قصد نهایی کردن و ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده را ندارید ) و یا تایید و مرحله بعد را انتخاب نکنید.
برچسب ها: بدون برچسب

افزودن دیدگاه

Your email address will not be published. Required fields are marked *